Ve spolupráci s restaurací Jíme Ještě Lépe v Horních Počernicích a Kachna pekařka jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu.
KVÁSKOVÝ CHLEBA – PRO POKROČILÉ – CHLÉB TYPU OPEN CRUMB
neděle 7.1.2024 10-17 hod. – ZRUŠENO
sobota 6.1.2024 10-17 hod.
Na kurzu si osvojíte:
- jak na silný kvas
- jaký kvas použít a za jakých okolností
- druhy kvasu, rozdíl mezi nimi
- jaké mouky jsou vhodné na pečení s dlouhou fermentací
- autolýza, slaná autolýza, studená autolýza
- způsoby překladů těsta
- jak pracovat s těstem
- jak stáčet chléb do ošatky a neponičit ho
- jak správně péct (nádoba, kámen, litina, smalt)
- co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
- a mnohem víc…
Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba.
Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim. Za poplatek si můžete v restauraci koupit kávu, zákusek a vše, co bude v tu dobu v nabídce.
Počet účastníků: max 10
Cena: 3490,- Kč