mazanec

Sladké kváskové pečivo

PÁTEK 5.9.2025 17 – 21 HOD., SOBOTA 6.9.2025 9 – 17 hod.

PÁTEK 28.11.2025 17 – 21 HOD., SOBOTA 29.11.2025 9 – 17 hod.

Jak založit a udržovat tekutý kvásek se 100% hydratací.

Jak správně používat kvásek na sladká těsta, aby se úplně odstranil kyselý nádech.

Jak připravit tradiční sladké pečivo bez použití droždí.

Správné techniky hnětení, kynutí a pečení náročných sladkých těst.

Tipy pro perfektní strukturu střídky, chuť a dlouhou trvanlivost pečiva.

Co budeme péct?

Tradiční vánočku s máslem a vejci

Mazanec s citrónovou kůrou

Nadýchané buchty plněné tvarohem, povidly nebo mákem

Máslové skořicové šneky

Bohatou čokoládovou babku

Pro koho je kurz vhodný?

Pro začátečníky i pokročilé pekaře.

Pro každého, kdo si chce osvojit přírodní kynutí i u sladkých těst.

Součástí kurzu:

Kvásky na odnesení domů

Skripta s postupy a recepty

Občerstvení během kurzu

Certifikát o absolvování

Počet účastníků: max 8

Cena:

4.900,- Kč bez ubytování

6.900,- Kč vč. ubytování 1 noc + wellnes + plná penze (strava lokální, převážně v BIO kvalitě, farmářské výrobky).

7.500,- vč. ubytování 2 noci, wellnes + plná penze ((strava lokální, převážně v BIO kvalitě, farmářské výrobky).

Popis ubytování zde: Vlkovská roubenka – CHALUPA VAŠICH SNŮ NA VYSOČINĚ

Vyberte si událost v kalendáři:

2 comments on “Sladké kváskové pečivoAdd yours →

  1. Dobrý večer Báro, máte 🙏 v plánu kurz na panettone a croissant? Hrozně ráda bych se jich zúčastnila.
    Děkuji moc za info 😊

    1. Dobrý den, plánuji oboje, panettone bude v prosinci. Brzy vypíšu termín. Krásný večer. Barča

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *