Kváskový chleba základy

Kváskový chleba základy

SOBOTA 27.9.2025 10 – 18 hod.

Chcete si upéct svůj první domácí chléb bez droždí? Přijďte na kurz, kde se vše naučíte krok za krokem – jednoduše, srozumitelně. Společně si upečeme pšenično-žitný chleba, žitnou cihličku, zaděláme na pšenično-žitný chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupavého chleba.

Popis

Naučíme se, co je kvas a jak o něj pečovat. Probereme mouky, pojmy spojené s pečením, vychytáme běžné chyby a projdeme si celý proces výroby kvasového chleba. Jednoduše a s lehkostí. 8 hodin plných informací a mouky úplně všude.

Na kurzu si osvojíte:

  • co je kvas, a jak se o něj starat
  • jaké mouky jsou vhodné na pečení z kvasu
  • pojmy autolýza, fermentolýza, jejich druhy a jak se od sebe liší
  • jak pracovat s těstem, základní zákonitosti
  • jak stáčet chléb do ošatky
  • jak správně péct
  • co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
  • druhy kvasu

Součástí pečení jsou skripta s recepty. O občerstvení a pitný režim bude postaráno z lokální farmářské produkce.

Pro koho je kurz:

Kurz je určen pro úplné začátečníky i mírně pokročilé domácí pekaře. Není třeba žádná předchozí zkušenost – jen chuť se naučit něco nového.

Odnesete si:

  • Vlastní kvásek
  • Recept na základní chléb
  • Tištěný tahák s postupem
  • Vlastnoručně upečený bochník
  • Odvahu pustit se doma do pečení

Jak kurz probíhá:

Kurz trvá přibližně 8 hodin a koná se ve vybavené kuchyni. Vše potřebné bude k dispozici – včetně mouky, pomůcek i zástěry. Pokud si chcete donést svou oblíbenou mouku nebo ošatku, klidně můžete.

Cena:

3.490,- Kč (možnost ubytování za zvýhodněnou cenu)

Popis místa konání kurzu zde: Vlkovská roubenka – CHALUPA VAŠICH SNŮ NA VYSOČINĚ

Vyberte si událost v kalendáři: