PÁTEK 13.3.2026 OD 12:00 hod., SOBOTA 14.3.2025 OD 8:00
PÁTEK 27.3.2026 OD 12:00 hod., SOBOTA 28.3.2025 OD 8:00
Panettone z lievito madre
Dvoudenní praktický kurz
Toužíte naučit se pracovat s lievito madre a zvládnout výzvu plnou žloutků, másla a cukru – tedy legendární panettone?
Zveme vás na dvoudenní intenzivní kurz, ve kterém si krok za krokem osvojíte práci s tuhým kváskem (lievito madre / pasta madre) a naučíte se s ním péct nejen panettone, ale i další obohacená těsta.
O čem kurz je
Kurz vychází z principů, které používají špičkoví pekaři při přípravě panettone, briošek a dalších máslových těst.
Nejde o pouhé pečení podle receptu – cílem je pochopit, jak kvas lievito madre funguje, jak se o něj starat, jak přizpůsobovat receptury a jak přenést tyto znalosti i do vlastní domácí praxe.
Co si společně upečeme
- klasické panettone z české mouky,
- čokoládové panettone,
- a máslovou briošku.
Během kurzu se budeme věnovat jak praktickému pečení, tak i teoretickým základům.
Počet účastníků: min 4, max 6
Cena:
9.900,- Kč bez ubytování
11.990,- Kč vč. ubytování 1 noc + 1 x wellnes + plná penze (strava lokální, převážně v BIO kvalitě, farmářské výrobky).
12.990,- vč. ubytování 2 noci, 2 x wellnes + plná penze (strava lokální, převážně v BIO kvalitě, farmářské výrobky).
Popis ubytování zde: Vlkovská roubenka – CHALUPA VAŠICH SNŮ NA VYSOČINĚ
